Tips voor de verzorging van bloemen
.
. . . . . . . . .

ZO SNEL MOGELIJK OP VAAS ZETTEN

Bloemisten verpakken boeketten niet voor niets zorgvuldig. Dit voorkomt dat de bloemen tijdens het vervoer beschadigingen oplopen en beschermt het boeket tegen kou of warmte. 
Zet het boeket altijd zo snel mogelijk op water.

SCHUIN AFSNIJDEN EN BLAD NIET IN HET WATER LATEN KOMEN

Om onder andere bacteriën te verwijderen, is het belangrijk bloemstelen schuin af te snijden voordat u ze in de vaas zet. Gebruik daarvoor scherp gereedschap, bij voorkeur een mes en eventueel een goede snoeischaar. Is uw materiaal niet scherp, dan klemt u haarvaten af en kan de bloem het water niet goed opzuigen. 

Zorg dat er geen blad in het water komt, want dit gaat rotten. Bloemen kunnen niet tegen vervuild water. Het is niet per se nodig om doornen van rozen te verwijderen. Dit geeft zelfs ‘wonden’ waarin bacteriën kunnen gaan zitten. 
Bloemen uitgebloeid? Verwijder deze, dan geniet u langer van de nog mooie bloemen.

GEBRUIK EEN SCHONE, PASSENDE VAAS

Gebruik een vaas waarin de bloemstelen de ruimte hebben en zorg dat de vaas schoon is. Glazen vazen maakt u over het algemeen makkelijk schoon (vaatwasser of afwassen met afwasmiddel). Bovendien ziet u of het boeket nog voldoende water heeft. Gebruik liever geen kristallen of metalen vaas, omdat daarin het water (sneller) vervuild raakt. Tip: zet vazen omgekeerd in de kast, dan blijven ze schoon.

VOEG SNIJBLOEMENVOEDING TOE

Snijbloemenvoeding helpt de bloemen zich mooi te ontwikkelen en langer goed te blijven. Daarom is het belangrijk dat u de toegevoegde voeding, in de verhouding zoals aangegeven, toevoegt aan het water. Zorg dat u voldoende water toevoegt; teveel voeding in te weinig water kan bladverbranding en steelverkleuring veroorzaken. Onder doseren komt echter veel vaker voor en veroorzaakt steelverkleuring, achterblijvende bloemontwikkeling, slappe bloemblaadjes, bladverkleuring en slap blad.

ZET BLOEMEN NIET OP DE TOCHT, IN DE WARMTE OF BIJ FRUIT

Tocht, warmte en fruit zorgen ervoor dat bloemen sneller verouderen en/of slap gaan hangen. Dus zet het boeket niet in de volle zon, bij de verwarming of open haard of op een tochtige plek. 

KRAANWATER IN DE VAAS

Bloemen hebben geen bronwater nodig; kraanwater is prima. De ideale temperatuur daarvan verschilt per bloemsoort. Vandaar dat over het algemeen lauw/handwarm water wordt geadviseerd.
Als u snijbloemenvoeding toevoegt, is het tussentijds verschonen van het vaaswater meestal niet nodig. Echter, sommige bloemsoorten vervuilen het water heel erg. Dan is het raadzaam om na enkele dagen het water te verversen. Vergeet niet om nieuwe snijbloemenvoeding toe te voegen.

Cadeaubon
.
. . . . . .
.

Even geen inspiratie voor een cadeau? Geef dan een bloemencadeaubon!
Wij verkopen eigen cadeaubonnen vanaf € 5,00 


Ook op Facebook

De aanbiedingen die op het moment gaande zijn in onze winkel worden altijd geplaatst op onze Facebook pagina. Deze pagina wordt regelmatig bijgewerkt met onze leuke aanbiedingen of een verloting onder onze volgers!

www.facebook.com/HansterStegeBloemencentrum